ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Sunday 02 Απριλίου 2023
ΠΡΩΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Η Κοσμητεία και ο Ρητορικός Όμιλος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Προώθησης για την Ρητορική στην Εκπαίδευση  και του ευρωπαϊκού προγράμματος YouLEAD, συνδιοργανώνουν τους 1ους Φοιτητικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, ώρα 10.00-16.00, στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.
Η συνάντηση απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και περιλαμβάνει τα ατομικά αγωνίσματα της Εκφραστικής Ανάγνωσης, του Προτρεπτικού και του Αυθόρμητου Λόγου.
Στόχος των αγώνων είναι οι φοιτητές/-τριες να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές και εκφραστικές δεξιότητές τους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργική και την κριτική σκέψη τους, να αρθρώσουν λόγο που χαρακτηρίζεται από γραμματική αρτιότητα, αισθητική, ηθική αξία και πρακτική αποτελεσματικότητα.
Στις 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συνάντηση, η οποία θα δώσει την ευκαιρία εξάσκησης στα ατομικά αγωνίσματα (ο τόπος θα ανακοινωθεί).
Oι φοιτητές/-τριες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στους Αγώνες παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως 20/3/2023 μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας https://tinyurl.com/3dydzfpn.

Δείτε την Ανακοίνωση και περισσότερες Πληροφορίες